katrin BWDet började med Laura Ashley

Mitt intresse för inredning väcktes under min tid som Au Pair i England i mitten av 1980-talet. Stilen med mysiga Country cottages och stilfulla Townhouses fascinerade mig mycket. Det var också tiden när Laura Ashley hade sina glansdagar, hon var den engelska inredningsstilens okrönta drottning.

När jag återvände till Schweiz, där jag har mina rötter, fick jag min dröm uppfylld när jag fick förtroendet att hjälpa till och bygga upp den första helt nyöppnade Laura Ashley-butiken i Bern.

Under tre år var jag ansvarig för inredningsavdelningen, med stor glädje hjälpte jag de något försiktiga Schweizarna att förverkliga sina inredningsdrömmar med flair, kulörer och de gudomligt vackra tygerna.

Dessa år gav mig mersmak, jag ville lära mig ännu mer så jag satte mig återigen på skolbänken och läste till inredningskonsult.
Så mångfacetterad som inredning är, lika mångsidig var utbildningen. I utbildningen ingick materialkunskap av textil, läder, trä sten och marmor. Stilhistoria, möbelkonstruktion liksom teknisk ritning och frihandsritning med mera.

1994 började åter ett nytt kapitel i mitt liv, jag flyttade till Stockholm. Efter ett par omvägar började jag 1996 hos Björklund & Winqvist på Kungsholmstorg, och året därpå blev jag ansvarig för textilavdelningen som under de följande åren växte till en av Stockholms bästa inredningsavdelningar när det gäller tapeter, gardiner och möbeltyger med ett brett utbud av gardinstänger.

När jag 2013 bestämde mig för att starta eget tog jag många av dessa fantastiska kontakter med mig och dessa finns idag hos Visions with Style.